Азовсталь пройшов сертифікацію згідно з міжнародним стандартом системи енергоменеджменту

24 Січень 2013

Металургійний комбінат "Азовсталь" Групи Метінвест успішно пройшов сертифікаційний аудит на відповідність міжнародному стандарту "ISO 50001:2011 Системи енергетичного менеджменту". Фахівцями міжнародної сертифікаційної компанії "TÜV SÜD Україна" був підтверджений високий рівень підготовки до сертифікації та прийнято рішення про надання комбінату міжнародного сертифіката ISO 50001:2011.

Комбінат першим серед підприємств металургійної галузі України приступив до впровадження нового стандарту, уклавши в лютому 2012 року договір на проведення сертифікації з аудиторською компанією «TÜV SÜD Україна», і першим пройшов сертифікаційний аудит на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO 50001:2011. В ході сертифікаційного аудиту фахівці компанії «TÜV SÜD Україна» перевірили наявність необхідної документації та її відповідність стандарту в різних підрозділах комбінату.

У ході підготовки до сертифікаційного аудиту на комбінаті була проведена велика підготовча робота. Фахівцями Управління головного енергетика підприємства при консультаційній підтримці «TÜV SÜD Україна» була проведена підготовка базового комплекту документів, який забезпечив структуроване і всеосяжне керівництво по оптимізації споживання енергетичних ресурсів і системного управління даним процесом відповідно до вимог стандарту.

«Отримання сертифікату ISO 50001:2011 автоматично виводить нас на новий рівень взаємодії з клієнтами. Це дуже важливо в умовах, що склалися, коли нам потрібно боротися за кожного покупця, — відзначає Енвер Цкітішвілі, генеральний директор ПАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ». — Крім того, що запроваджений стандарт енергоменеджменту принесе прямий економічний ефект у вигляді зниження собівартості нашої продукції, він також підвищить міжнародний імідж Групи Метінвест і комбінату «Азовсталь». Система енергетичного менеджменту входить в пріоритети при укладанні договорів з потенційними споживачами нашої продукції, тому для нас отримання ISO 50001:2011 — це престиж і зміцнення позицій на ринку металу».

ПАТ «МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ «АЗОВСТАЛЬ» Групи Метінвест — це сучасне високотехнологічне підприємство з повним металургійним циклом, щ виробляє широкий спектр металопродукції: сляби, сортовий і фасонний прокат, рейки залізничні, рейкові скріплення, квадратну заготовку, товстий лист, продукцію з металургійних шлаків.

За 2011 рік виробництво чавуну склало — 4,8 млн. т., сталі - 5,5 млн. т., прокату — 5,3 млн. т., коксу валового 6% вологості - 2,3 млн. т.

Комбінат «Азовсталь» у складі Групи Метінвест входить до трійки лідерів галузевого рейтингу металургійних підприємств України. Єдиний в Україні виробник високоякісного товстолистового прокату товщиною від 6 до 200 мм і шириною 1500-3200 мм для суднобудування, енергетичного і спеціального машинобудування і т. д. Азовсталь — провідне підприємство в Україні - виробник залізничних рейок і рейкових скріплень.

За підсумками 2011 року комбінат посів перше місце в міському конкурсі «Маріупольська вежа-2011» в номінації «Відкриття року» з проектом «Освоєння виробництва рейкової сталі конвертерним способом». У номінації «Соціально-відповідальне підприємство крупного і середнього бізнесу» комбінат отримав диплом лауреата.

Підприємство успішно співпрацює зі сферою освіти в рамках проекту «Школа — ВНЗ - комбінат», інвестуючи у формування і розвиток сучасних кваліфікованих молодих фахівців для потреб комбінату.

Метінвест є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції із сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Основними акціонерами Метінвест є Група СКМ (71,25%) і Смарт-Холдинг (23,75%), спільно керуючі Компанією.

ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» — керуюча компанія Групи Метінвест.