У ювілей Маріуполя парад професій відкрили працівники Метінвеста

20 Вересень 2013

14 вересня Маріуполь відсвяткував 235-річчя з дня заснування міста. Почесне право відкрити парад професій місто надало працівникам металургійних комбінатів імені Ілліча і «Азовсталь» Групи Метінвест.

Єдиною колоною йшли по центральному проспекту в урочистому ході представники двох колективів, підкреслюючи загальне прагнення до трудових досягнень.

У параді професій брали участь передовики виробництва промислових флагманів міста, переможці трудових змагань, молоді фахівці, ветерани праці, представники усіх цехів і служб багатотисячного колективу металургів, об'єднаних Групою Метінвест.

«Святковий парад, що відбувся на честь ювілею Маріуполя, об'єднав трудові колективи представників усіх професій. Металурги, портовики, машинобудівники - ми усі жителі одного міста з його славною історією і добрими традиціями. Нам усім важливо, щоб життя кожної сім'ї було щасливим і благополучним. Піднімаючи своєю працею престиж професії, ми зміцнюємо престиж Маріуполя і створюємо надійне майбутнє для нових поколінь», - сказав генеральний директор ПАТ «ММК ім. Ілліча» Юрій Зінченко.

«У нас спільне майбутнє, а отже і єдині цілі - розвивати підприємство, облаштовувати місто. Щодня металурги вкладають свою працю в рішення виробничих завдань. В результаті комбінати, завдяки участі кожного співробітника, можуть планомірно інвестувати в соціально значимі для Маріуполя проекти, облаштовуючи життя усіх городян», - підкреслив генеральний директор ПАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ» Енвер Цкітішвілі.

ПАТ "МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ "АЗОВСТАЛЬ" – це сучасне високотехнологічне підприємство, що виробляє широкий спектр металопродукції: сляби, сортовий і фасонний прокат, рейки залізничні, рейкові скріплення, квадратну заготовку, товстий лист, продукцію з металургійних шлаків.

Виробничі потужності Комбінату дозволяють виробляти на рік більше 5,5 млн. тонн чавуну, більше 6,2 млн. тонн сталі (мета – досягти 7 млн. тонн сталі на рік), більше 4,4 млн. тонн прокату. Проектні потужності з виробництва рейкових скріплень становлять 285 тис. тонн на рік, помольних куль - 170 тис. тонн на рік.

Метінвест є вертикально інтегрованою гірничодобувної групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої про-дукції із сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Основними акціонерами Метінвест є Група СКМ (71,25%) і Смарт-Холдинг (23,75%) спільно керуючі Компанією.

ТОВ "МЕТІНВЕСТ ХОЛДІНГ" – керуюча компанія Групи Метінвест.