Метінвест подарував Маріуполю вісім пасажирських автобусів

20 Вересень 2014

Металургійні комбінати імені Ілліча та «Азовсталь» Групи Метінвест у День міста подарували громаді Маріуполя вісім пасажирських автобусів МАЗ загальною вартістю 16 млн грн. Новий громадський транспорт буде працювати за маршрутами, що з'єднують віддалені райони міста.

Вже 22 вересня новенькі автобуси вийдуть у свій перший робочий рейс. Кожен з них зможе одночасно перевозити до 100 пасажирів. На відміну від маршрутних таксі, що залишаються найбільш популярним громадським транспортом у Маріуполі, нові МАЗи економніше витрачають паливо, мають гарні ходові якості, більш комфортабельні за рахунок низького рівня підлоги та обладнання для перевезення людей з особливими потребами.

Новий транспорт маріупольцям урочисто презентували у День міста. Своїх перших пасажирів – працівників металургійних комбінатів, ветеранів праці, їхніх дітей та онуків – автобуси доставили до Екстрим-парку, де на юних містян чекав подарунок від Метінвесту. Для дітвори компанія влаштувала велике та веселе свято з творчими майстер-класами, дитячими науковими шоу, естафетами та безкоштовним відвідуванням атракціонів. Протягом дня вхід до парку розваг був вільним для усіх жителів і гостей міста.

З Днем народження міста маріупольців привітав генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков, керівники металургійних комбінатів імені Ілліча та «Азовсталь», а також почесні гості та представники місцевої влади.

Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков:

- Метінвест робить усе можливе, щоб маріупольські комбінати стабільно працювали, і в місті зберігався мир та спокій. Із самого початку металурги підтримували та продовжують підтримувати виважену та послідовну позицію акціонера СКМ Ріната Ахметова. Він не один раз закликав політичних лідерів сісти за стіл переговорів та вирішити конфлікт мирним цивілізованим шляхом. Він наголошовув, що Донбас не можна бомбити, і мав рацію. Сьогодні настав час для компромісу, щоб регіон та країна могли раз і назавжди повернутися до мирного життя. Якщо буде мир, буде і робота, зарплата і перспективи розвитку. За останні п'ять років Метінвест вклав у розвиток Маріуполя 103 мільйони гривень, ще понад 55 мільйонів ми інвестуємо в місто до кінця 2014 року. Вже наступного року на комбінаті імені Ілліча стартує реалізація найбільшого екологічного проекту в історії незалежної України – реконструкція аглофабрики вартістю 220 мільйонів доларів. А у найбільший екологічний проект цього року – реконструкцію четвертої доменної печі «Азовсталі» з модернізацією газоочистки – компанія інвестує 92 мільйони доларів. Слово металурга – міцніше сталі. Незважаючи на складну ситуацію, ми виконаємо свої зобов'язання перед громадою – збережемо трудові колективи, продовжимо вчасно платити зарплатню та податки, будемо розвивати столицю української металургії і покращувати екологію Маріуполя.

Генеральний директор ММК імені Ілліча Юрій Зінченко:

- За доброю традицією День народження нашого міста не обходиться без подарунків від Метінвесту. Торік Маріуполь отримав два новеньких трамваї, які досі радують пасажирів. У 2014 році масштаби допомоги металургів місту значно зросли. Ще в березні, уклавши угоду про соціальне партнерство з містом, ми пообіцяли, що продовжимо допомагати у вирішенні транспортних проблем Маріуполя. І ось металурги дарують усім містянам місткі та комфортабельні автобуси. Незабаром ці красені почнуть виконувати регулярні рейси між мікрорайоном Східний та Іллічівським районом. Ми придбали найсучаснішу техніку. Гадаю, що маріупольці оцінять подарунок.

Генеральний директор МК «Азовсталь» Енвер Цкітішвілі:

- Металурги та маріупольці – єдине ціле. Разом ми робимо Маріуполь кращим, комфортнішим та гарнішим. Наша співпраця з містом складається з реальних досягнень: щороку за допомогою заводів ремонтуються маріупольські лікарні, десятки шкільних класів, навчальних аудиторій для студентів, кілометри автомагістралей. Метінвест завжди прислухався до голосу громади. Торік ми навіть відмовилися від автоперевезень та перевели вантажопотік до морського порту на залізницю – для збереження міських доріг та комфорту місцевих жителів. І коли місто звернулося до комбінатів за допомогою в придбанні нового громадського транспорту, ми з радістю відгукнулися на прохання. Відтепер вже завдання міської влади правильно організувати роботу автобусів. Вони мають курсувати за маршрутом, як годинник, щоб жителі віддалених районів Маріуполя забули про колишні незручності. Це черговий внесок металургів у розвиток нашого прекрасного Маріуполя.