Метінвест дав друге життя парку Лепорського

2 Жовтень 2014

Металургійний комбінат «Азовсталь» Групи Метінвест завершив перший етап реконструкції одного з найбільших і найулюбленіших місць відпочинку жителів Маріуполя – парку імені Лепорського. В оновленому парку капітально відремонтовано центральні сходи, завершено благоустрій пішохідної зони, дитячого та спортивного майданчиків.

Цього року парку імені Лепорського виповнилося 75 років. Останні два десятиліття він переживав не найкращі часи й перестав бути популярним місцем сімейного відпочинку – тротуарні доріжки були розбиті, освітлення не було, на території стояли пусткою напівзруйновані споруди. Жителі виступили з пропозицією дати друге життя занедбаному парку, найбільшому в Орджонікідзевському районі. І металурги відгукнулися.

Реконструкція розпочалася ще два роки тому. А в 2014 році виконано найбільш трудомістке завдання – капітальний ремонт сходів, що ведуть на нижній рівень парку. Вони були в настільки поганому стані, що підрядникам довелося зносити і заново монтувати всі несучі конструкції, заливати бетонні сходинки й викладати з цегли бічні підпірні стінки. Нині нові сходи вимощені тротуарною плиткою, а на трьох проміжних площадках встановлені лавки та урни. Крім цього будівельники змонтували декоративну металеву огорожу на майданчику для катання на скейтбордах, встановили лавки та урни, завершили ремонт пішохідних доріжок. На реалізацію проекту комбінат «Азовсталь» витратив близько 2 млн грн. Відтепер парк знову стане одним з найулюбленіших місць відпочинку містян.

З нагоди ювілею парку імені Лепорського й завершення чергового етапу його реконструкції для маріупольців і гостей міста організували яскраве свято.

Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков:

- Незважаючи на економічні потрясіння, що сьогодні переживає металургійна галузь, Група Метінвест продовжує стабільно виконувати соціальні зобов'язання. До кінця року компанія інвестує в розвиток Маріуполя більше 55 мільйонів гривень. Ці кошти ми вклали в реконструкцію і ремонт медичних установ, підготовку шкіл до навчального року, обладнання навчальних класів та аудиторій, придбання восьми новеньких містких автобусів та інші важливі проекти. Серед них є і реконструкція парку Лепорського – одного з найулюбленіших місць відпочинку жителів Маріуполя. Міські парки відпочинку – частина мирного життя. Ми всі чекаємо на мир, щоб металурги могли спокійно працювати, їхні родини були забезпечені, а діти жили без страху. Сьогодні настав переломний момент, коли політики сіли за стіл переговорів і заявили про готовність вирішувати конфлікт не зброєю, а дипломатією. Йти саме таким шляхом ще з самого початку закликав усіх Рінат Ахметов. Він говорив, що Донбас бомбити не можна, але його голос заглушила несправедлива критика, гучні заклики гарячих голів і прихильників силового сценарію. Зараз з'явилася надія, що обстріли міст Донбасу будуть припинені й тимчасові переселенці зможуть повернутися до рідних місць. Це реально, якщо діалог усіх сторін конфлікту буде йти в цивілізованому руслі за столом переговорів.

Генеральний директор металургійного комбінату «Азовсталь» Енвер Цкітішвілі:

- Донбас переживає нелегкі часи. Зруйновані й призупинили свою діяльність десятки підприємств регіону, тисячі наших земляків змушені залишити свої рідні домівки в пошуку спокійного життя. Бандформування також щосили намагаються дестабілізувати ситуацію і в Маріуполі. Але металурги не дозволять злочинцям реалізувати свої плани. Наше місто було й залишиться захищеним, а на його вулицях збережеться мир і правопорядок. І відкриття оновленого парку імені Лепорського, як і реалізація десятків інших соціальних проектів, - красномовне підтвердження цього. За підтримки Групи Метінвест Маріуполь розвиватиме інфраструктуру й соціальну сферу. Разом ми зробимо його ще кращим.

Народний депутат України Сергій Матвієнков:

- Сьогоднішнє свято говорить про те, що, незважаючи на важкі події в регіоні, життя триває. Я як людина, яка народилася і все життя провела в Маріуполі, знаю, що це найкрасивіше та найкраще у світі місто. Протягом багатьох років металургійні комбінати спільно з містом підтримують традицію благоустрою Маріуполя. Сьогодні прийшов час вивести на якісно новий рівень цю роботу. Парк Лепорського – приклад плідної співпраці металургів з містом. Дуже хочеться побажати всім, щоб тут відродилися добрі традиції сімейних прогулянок і зустрічей молоді, тоді парк знову заживе повноцінним життям. Житиме парк, житиме місто, будемо жити всі ми. Спасибі величезне металургам «Азовсталі», що привели парк до ладу.

Директор з персоналу та соціальних питань металургійного комбінату імені Ілліча Вадим Бойченко:

- Щороку ми відкриваємо нові дитячі майданчики та парки, допомагаємо міській охороні здоров'я, освіті, розвиваємо інфраструктуру Маріуполя. Допомога Метінвесту – це реальне покращення життя маріупольців. Тому соціальне партнерство компанії та міста ми будемо зміцнювати. Оновлений парк Лепорського стане візитною карткою Орджонікідзевського району. Тепер тут є все для комфортного відпочинку не лише сімей з дітьми, але й для активної молоді – спортивні майданчики, тренажери, бігові доріжки, скейт-парк і багато іншого. Після реконструкції в парку буде так само велелюдно та весело, як у його найкращі часи.

МЕТІНВЕСТ - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку залізорудної сировини і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції. До структури Групи входять видобувні та металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням усіх ключових світових ринків. Група Метінвест складається з Металургійного та Гірничодобувного дивізіонів. Згідно із стратегічним баченням Групи, її мета - стати провідним європейським вертикально інтегрованим виробником сталі зі стійкими показниками зростання і прибутковості, незважаючи на циклічність ринків, і забезпечувати прибутковість інвестицій вище галузевих стандартів. За перший квартал 2014 року, що завершився 31 березня 2014 року, Група отримала $2,9 млрд виручки, рентабельність за показником EBITDA склала 30%.

Основними акціонерами компанії METINVEST B.V. (Холдингова компанія Групи Метінвест) є Група СКМ (71,24%) і Смарт-Холдинг (23,76%), які беруть участь в управлінні Компанією на партнерських засадах.

ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» - керуюча компанія Групи Метінвест