Метінвест реконструював ще одну амбулаторію у Маріуполі

14 Жовтень 2014

Металургійний комбінат імені Ілліча Групи Метінвест завершив реконструкцію медичної амбулаторії №7 по вулиці Грецькій у Маріуполі. Якіснішу медичну допомогу тепер зможуть отримувати більше чотирьох тисяч маріупольців. Жителі Жовтневого району –відтепер не потрібно їхати в інший кінець міста, щоб отримати консультацію лікаря.

У будівлі, що не ремонтувалася понад 40 років, замінили інженерні комунікації, встановили нові вікна та двері, відремонтували покрівлю та фасад, підключили електричні бойлери та газовий котел. Крім того металурги облагородили двір установи. Вартість реконструкції медустанови склала близько 1 млн грн.

В амбулаторії працюватимуть терапевт, педіатр, а також відкриються маніпуляційний кабінет та денний стаціонар. У перспективі – кілька днів на місяць почнуть вести прийом хірург, невропатолог та інші вузькі спеціалісти з маріупольського Центру первинної медико-санітарної допомоги №3.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 Наталя Георгієва:

- Медики Маріуполя вдячні Групі Метінвест за реконструйовану амбулаторію. Тепер наші лікарі зможуть працювати в комфортних умовах, що позитивно позначиться і на медичному обслуговуванні маріупольців. У хороших кабінетах справді хочеться працювати. І ми зробимо все можливе, щоб здоров'я наших пацієнтів стало набагато кращим. Завдяки допомозі металургів міська медицина стає доступнішою і якіснішою для маріупольців.

Генеральний директор металургійного комбінату імені Ілліча Юрій Зінченко:

- Для металургійних комбінатів Групи Метінвест одним з важливих соціальних пріоритетів є збереження здоров'я працівників підприємств та мешканців Маріуполя. Для цього ми системно працюємо над будівництвом і реконструкцією міських медичних об'єктів, до яких зможуть звернутися маріупольці за місцем проживання. Торік ми здали в експлуатацію амбулаторію в Кіровському житловому масиві, місяць тому відкрили амбулаторію для мешканців селищ Гавань і Слобідка. І сьогодні свої двері відкриває амбулаторія на вулиці Грецькій. Я бажаю всім здоров'я, оптимізму та мирного неба.

Генеральний директор металургійного комбінату «Азовсталь» Енвер Цкітішвілі:

- Незважаючи на складну ситуацію в галузі, Група Метінвест продовжує активно реалізовувати в рамках Програми соціального партнерства з містом усі заплановані соціальні проекти. Металургійні комбінати в поточному році інвестують понад 55 мільйонів гривень у розвиток інфраструктури Маріуполя. Особлива увага приділяється допомозі медичним установам міста. Металурги практично завершили капітальний ремонт лікарні №4 і здали в експлуатацію дві районні амбулаторії. Разом ми зробимо Маріуполь сучасним і комфортним для проживання містом.

Народний депутат України Сергій Матвієнков:

- Підприємства Групи Метінвест завжди допомагали маріупольцям у вирішенні інфраструктурних проблем – відновлювали дороги, ремонтували дитячі садки, кабінети шкіл і вузів, покращували якість міського водопостачання та багато іншого. І ця партнерська допомога набирає обертів. Сьогодні реалізований черговий етап – реконструйована чудова амбулаторія, послуг якої потребують тисячі містян – від молодих мам з грудними дітьми до людей похилого віку. Це говорить про те, що металургійні комбінати Групи Метінвест у Маріуполі та жителі міста – це цілісний єдиний організм і одна сім'я. Лише об’єднаними зусиллями ми зможемо зробити наше місто ще більш комфортним і затишним.

ПАТ "МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ "АЗОВСТАЛЬ" – це сучасне високотехнологічне підприємство з повним металургійним циклом, щ виробляє широкий спектр металопродукції: сляби, сортовий і фасонний прокат, рейки залізничні, рейкові скріплення, квадратну заготовку, товстий лист, продукцію з металургійних шлаків. Виробничі потужності комбінату дозволяють виробляти на рік більше 5,5 млн. тонн чавуну, більше 6,2 млн. тонн сталі (мета - досягти 7 млн. тонн сталі на рік), більше 4,4 млн. тонн прокату. Проектні потужності з виробництва рейкових скріплень становлять 285 тис. тонн на рік, помольних куль - 170 тис. тонн на рік.

ПАТ «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча» - одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом. Комбінат виробляє труби і плоский прокат з вуглецевих, низьколегованих і легованих сталей різного призначення: гарячекатані плити і товсті листи, призначені для виготовлення труб магістральних трубопроводів, морських суден, посудин, що працюють під тиском, мостових конструкцій, інших металоконструкцій відповідального призначення; гарячекатані товсті і тонкі листи і смуги, в т. ч. травлені; холоднокатані, в т. ч. оцинковані тонкі стрічки, листи і смуги, в т. ч. для холодного штампування, виготовлення профнастилу та ін.

МЕТІНВЕСТ міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє кожною ланкою у виробничому ланцюзі створення вартості, від видобутку залізорудної сировини і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції. До структури Групи входять видобувні і металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Група Метінвест складається з металургійного та гірничодобувного дивізіонів. Згідно з стратегічним баченням Групи, її метою є стати провідним європейським вертикально інтегрованим виробником сталі зі стійкими показниками зростання і прибутковості, незважаючи на циклічність ринків, і забезпечувати прибутковість інвестицій вище галузевих стандартів. За перший квартал 2014 року, що завершився 31 березня 2014 року, Група отримала US$2,9 млрд виручки, рентабельність за показником EBITDA склала 30%.

Основними акціонерами Компанії METINVEST B.V. (Холдингова компанія Групи Метінвест) є Група СКМ (71,24%) і Група СМАРТ (23,76%), які беруть участь в управлінні Групою на партнерських засадах.

ТОВ "МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ" - керуюча компанія Групи Метінвест.

Додаткова інформація доступна на сайті www.metinvestholding.com