Сім'ям постраждалих у результаті теракту в Маріуполі надано допомогу

24 Грудень 2014

Металургійний комбінат «Азовсталь» і гуманітарний штаб «Допоможемо» надали підтримку сім'ям постраждалих у результаті трагічних подій у Маріуполі. Дружині загиблого співробітника комбінату «Азовсталь» Романа Аверченко виділено 100 тис. грн від гуманітарного штабу «Допоможемо». Його мати отримала допомогу в розмірі 50 тис. грн з фонду генерального директора підприємства. Меткомбінат також відшкодує витрати, пов'язані з похоронами.

Слюсарю-ремонтнику підприємства Михайлу Білоусову, що отримав вогнепальні поранення, надано матеріальну допомогу в розмірі 50 тис. грн від гуманітарного штабу «Допоможемо».

Генеральний директор металургійного комбінату «Азовсталь» Енвер Цкітішвілі:

- Щодня наші працівники перевіряють споруди та обладнання комбінату, сотні об'єктів інфраструктури. Це необхідно для своєчасного проведення ремонтів, забезпечення промислової безпеки. Вчора під час такого планового обходу наших працівників обстріляли диверсанти. Вони не змогли підірвати Мухинський міст, але в результаті обстрілу загинув молодий азовсталець Роман Аверченко. Він прийшов на комбінат у 2007 році, взявши приклад зі своєї мами, яка теж трудиться на «Азовсталі». Роман тягнувся до знань, закінчив Приазовський державний технічний університет. Його загибель – це для нас важка втрата. Висловлюю співчуття його рідним і близьким. Ми підтримаємо сім'ї постраждалих азовстальців.

Нагадаємо, в ніч з 22 на 23 грудня у Маріуполі було здійснено кілька диверсій. Група людей у камуфляжній формі, озброєних автоматичною зброєю, обстріляла азовстальців, що здійснювали плановий обхід території. Одна людина загинула, ще одну було важко поранено. Недалеко від місця нападу на працівників підприємства було виявлено два мішки тротилу, закладених під опору моста. Тієї ж ночі було здійснено підрив іншого залізничного моста через річку Кальчик. У результаті порушено залізничне сполучення з Маріупольським торговим портом та міським залізничним вокзалом. Металургійні комбінати імені Ілліча та «Азовсталь» опинилися перед загрозою зупинки.

ПАТ «Металургійний комбінат «Азовсталь» - це сучасне високотехнологічне підприємство, що виробляє широкий спектр металопродукції: сляби, сортовий і фасонний прокат, рейки залізничні, рейкові скріплення, квадратну заготовку, товстий лист, продукцію з металургійних шлаків. Виробничі потужності комбінату дозволяють щороку виробляти більше 5,5 млн тонн чавуну, більше 6,2 млн тонн сталі (мета - досягти 7 млн тонн сталі на рік), більше 4,4 млн тонн прокату. Проектні потужності з виробництва рейкових скріплень становлять 285 тис. тонн на рік, помольних куль - 170 тис. тонн на рік.

МЕТІНВЕСТ - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку залізорудної сировини і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції. До структури Групи входять видобувні та металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням усіх ключових світових ринків. Група Метінвест складається з Металургійного та Гірничодобувного дивізіонів. Згідно із стратегічним баченням Групи, її мета - стати провідним європейським вертикально інтегрованим виробником сталі зі стійкими показниками зростання і прибутковості, незважаючи на циклічність ринків, і забезпечувати прибутковість інвестицій вище галузевих стандартів. За дев’ять місяців 2014 року, що завершилися 30 вересня 2014 року, Група отримала $8,4 млрд виручки, рентабельність за показником EBITDA склала 24%.

Основними акціонерами компанії METINVEST B.V. (Холдингова компанія Групи Метінвест) є Група СКМ (71,24%) і Смарт-Холдинг (23,76%), які беруть участь в управлінні Компанією на партнерських засадах.

ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» - керуюча компанія Групи Метінвест.