«Азовсталь» виконала складне замовлення для Єгипту

22 Січень 2016

Металургійний комбінат «Азовсталь» Групи Метінвест завершив прокатку сталевих листів для Єгипту. Замовлення стало одним із найскладніших, що виконало підприємство за останні роки.

У лютому комбінат відвантажить на адресу єгипетської фірми IPIC промислову партію листа обсягом 16,7 тис. тонн. Замовник планує використати продукцію при будівництві магістральних газо- та нафтопроводів.

Раніше комбінат вже виробляв схожий метал для замовників зі Східного Сибіру, Середньої Азії та Китаю. Однак Північна Африка висунула більш суворі вимоги до продукції за типорозмірами, з ультразвукового контролю, за категоріями міцності металу, за змістом неметалічних включень. Для виконання замовлення застосовувалися різні технології прокату поряд із посиленим контролем якості.

Енвер Цкітішвілі, генеральний директор МК «Азовсталь»:

- Щоб зберегти підприємство в складних економічних умовах, ми робимо усе можливе для залучення клієнтів. Наші металурги виконують надскладні замовлення, не опускають рук та продовжують боротьбу з кризою. Пошук ринків збуту й освоєння випуску нової продукції дозволить нам пережити непрості часи та стати ще сильнішими.

ПАТ «МК Азовсталь» – це сучасне високотехнологічне підприємство, що виробляє широкий спектр металопродукції: сляби, сортовий і фасонний прокат, залізничні рейки, рейкові скріплення, квадратну заготовку, товстий лист, продукцію з металургійних шлаків. Виробничі потужності комбінату дозволяють щороку виробляти понад 5,5 млн тонн чавуну, більше 6,2 млн тонн сталі (мета – досягти 7 млн тонн сталі на рік), понад 4,4 млн тонн прокату. Проектні потужності з виробництва рейкових скріплень становлять 285 тис. тонн на рік, помольних куль – 170 тис. тонн на рік.

МЕТІНВЕСТ – вертикально інтегрована група гірничо-металургійних компаній, що управляє кожною ланкою у виробничому ланцюзі створення вартості, від видобутку залізорудної сировини та вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції. До структури Групи входять видобувні та металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням усіх ключових світових ринків. Група складається з Металургійного та Гірничодобувного дивізіонів. Згідно зі стратегічним баченням Групи, її мета – стати провідним європейським вертикально-інтегрованим виробником сталі зі стійкими показниками зростання і прибутковості, незважаючи на циклічність ринків, і забезпечувати прибутковість інвестицій вище галузевих стандартів. За дев’ять місяців 2015 року Група отримала $5,4 млрд виручки, рентабельність за показником EBITDA склала 15%.

Основними акціонерами Компанії METINVEST B.V. (холдингова компанія) є Група СКМ (71,24%) і Смарт-Холдинг (23,76%), які беруть участь в управлінні Групою на партнерських засадах.

ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» – управляюча компанія Групи Метінвест.