«Азовсталь» зупинила конвертер №2 на плановий ремонт

23 Травень 2018

Металургійний комбінат «Азовсталь» зупинив конвертер №2 на восьмигодинний планово-попереджувальний ремонт для виконання робіт з обслуговування газоочисного устаткування.

Під час ремонту будуть відновлені проектні параметри роботи природоохоронних систем, а також проведене очищення повітропроводів та інші стандартні процедури з обслуговування газоочисного устаткування. У попередньому місяці конвертер №2 також зупинявся на ремонт для проведення ревізії технологічного обладнання, датчиків і автоматизованих систем, а також заміни низки вузлів.

Нагадаємо, протягом наступних чотирьох років Група Метінвест спрямує понад $300 млн на екологічні проекти в рамках виконання Програми охорони та оздоровлення навколишнього середовища Маріуполя.

Генеральний директор МК «Азовсталь» Енвер Цкітішвілі:

- Планово-попереджувальні ремонти важливі для підтримки безаварійної роботи комбінату. Вже у вересні ми розпочинаємо масштабний капітальний ремонт першого конвертера. Цей проект безпосередньо пов'язаний із нашими зобов'язаннями щодо покращення екологічної ситуації в Маріуполі. Таким чином, підприємство буде виплавляти сталь лише в одному конвертері. І важливо переконатися, що все буде працювати стабільно. Передусім газоочисне обладнання. Водночас ми продовжуємо вести проектування абсолютно нових систем аспірації, що дозволять скоротити викиди конвертерного виробництва до перспективних нормативів.