«Азовсталь» завершить будівництво ПВП до кінця 2016 року

22 Липень 2016

Металургійний комбінат «Азовсталь» Групи Метінвест планує до кінця поточного року завершити будівництво комплексу вдування пиловугільного палива (ПВП) і почати поетапну відмову від використання природного газу в доменному виробництві. На даний момент ведеться великовузлове складання металоконструкцій ПВП.

Генеральним підрядником і проектувальником у цьому проекті виступає компанія «Метінвест Інжиніринг». Будівництво ведеться із залученням субпідрядних спеціалізованих організацій. Монтажні роботи виконує компанія «Метінвест-Промсервіс». Усі металоконструкції, необхідні для будівництва, виготовлені з продукції підприємств Групи Метінвест.

16 липня монтажники завершили один із найважливіших етапів будівництва – монтаж циліндричної частини накопичувального бункера пиловугільного палива. Роботи проводилися за допомогою крана вантажопідйомністю 400 тонн на висоті 32 метрів. Загальна вага монтованих елементів становить 152 тонни, висота – 15 метрів.

При проектуванні ПВП враховані передові європейські стандарти екологічної та промислової безпеки. Замкнутий цикл циркуляції палива й герметичність установки стали за основу технічного рішення проекту. Додатковий захист від попадання пилу в атмосферу забезпечить потужний рукавний фільтр німецької фірми Küttner.

Вугільний пил буде виготовлятися на ММК ім. Ілліча й транспортуватися на МК «Азовсталь» у герметичних залізничних цистернах у середовищі інертного газу. Подача палива в доменну піч також проходитиме в середовищі азоту, що виключить випадкове загоряння вугільної суміші.

Генеральний директор МК «Азовсталь» Енвер Цкітішвілі:

- Група Метінвест продовжує реалізовувати масштабні інвестиційні проекти на «Азовсталі». Будівництво ПВП – це найбільш дієвий спосіб здешевлення продукції і, відповідно, збільшення конкурентоспроможності підприємства. У проекті ми використовуємо найкращі технології та стандарти. Для цього залучили відомого в світі виробника устаткування для підприємств металургійної промисловості з Німеччини. Наші партери з Küttner гарантують, що ПВП працюватиме максимально ефективно й без шкоди для екології.

Інвестиції Групи Метінвест у будівництво ПВП на МК «Азовсталь» становлять понад 17 млн доларів. У перспективі комплекс дозволить не лише відмовитися від використання природного газу (економія – 30 млн кубометрів газу на рік на одній доменній печі), але й скоротити витрату коксу. Реалізація проекту розпочалася у березні 2016 року.